Iskolánkról

nevtelen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskolánk a Füredi utcai lakótelepen, parkokkal övezett, csendes, biztonságos területen található. A 2016-ban felújított épület megújuló energia felhasználásával a működési költségek csökkentése mellett az iskola tanulóinak, dolgozóinak a szemléletét is alakítja.

Huszonnyolc tantermünk, két előadótermünk, könyvtárunk, két számítástechnika termünk és 2 tornatermünk van. Az iskola udvarán játszótér van kialakítva a szabadidő játékos eltöltésére, az iskolai sportoktatást a műfüves pálya segíti.

Fő célunk: Tanulóinkat életvidám, kiegyensúlyozott, nyitott, érdeklődő emberekké neveljük. Oktató munkánk biztos alapot adjon nekik a továbbtanuláshoz. Fontosnak tartjuk az egészséges életmódra, a környezet tudatosságra való nevelést, valamint a sportolás iránti igény kialakítását. A gyermekek érdekében a szülői házzal szoros kapcsolatot alakítunk ki.

1.jpg

Tanulóink rendszeresen járhatnak úszni, korcsolyázni. Ritmikus gimnasztika, hangszeres zeneoktatás (a XIV. ker. Zeneiskola tanárainak vezetésével), labdajátékok, labdarúgás, karate, zene, számítástechnika és kézműves foglalkozások közül választhatnak. Nyáron természetvédelmi és nyelvi tábort szervezünk.

A 2019/2020-as tanévben 4 első osztályt (a, b, n, l) tervezünk indítani. Már az első évfolyamon német és angol nyelvet oktatunk. Az iskola fogad szakértői véleménnyel (dyslexia, dysgráfia, dyscalculia) rendelkező gyermekeket. Az osztályokat négy éven át ugyanaz a pedagógus tanítja.

Hogyan tanítunk? Az első évfolyamon szótagoló olvasástanítási módszerrel dolgozunk. A 3-6. évfolyamon tehetséggondozó köröket tartunk (természetismeret, kerámia, rajz, nyelvész, matematika, drámajáték, hagyományőrző, bélyegkör, Kuktanoda. A tehetséggondozásra a tanórákon is nagy hangsúlyt fektetünk. A nyelvoktatást lehetőség szerint kiscsoportokban szervezzük.6. évfolyamtól az informatika oktatása bontott csoportban történik. Az SNI-s és BTM-s tanulók egyéni ill. kiscsoportos fejlesztésben részesülnek.

Az 5-6. évfolyamon is igyekszünk délután homogén csoportokban foglalkoztatni a gyerekeket. A napközis csoportoknak rendszeresen szervezünk külsős programokat. 7-8. évfolyamon tanulószobát biztosítunk. Iskolánk tagja az Ökoiskolák és Tehetségpontok hálózatának, és csatlakoztunk a Békés Iskolák programjához is.

2.jpg

Német nemzetiségi nyelvoktatás

Német nemzetiségi nyelvoktató osztályba azok jelentkezését várjuk, akik otthon, illetve a nemzetiségi óvodában megfelelő megértés és beszédkészségre tettek szert az adott nyelven vagy vállalják a nagyobb megterhelést jelentő intenzív oktatást. Nem feltétel a német nyelv ismerete. Ebbe az osztályba járó gyerekek heti 5+1 órában tanulják a német nyelvet és ismerkednek a német nemzetiségi hagyományokkal.

Angol nyelvoktatás

Az emelt szintű (angol) osztályba minden jelentkező gyermeket felveszünk. Két évig a gyerekek heti 2 órában életkoruknak megfelelő, játékos módszerekkel tanulják az idegen nyelvet. Harmadiktól alakítjuk ki a nyelvi ”tagozatot”. Azok a gyerekek, akik nem lesznek “tagozatosak”, harmadikban, az angol helyett magyar és matematika tárgyakból fejlesztést kapnak.                          

                                                                                               dr.Pattantyúsné Tóth Gyöngyi

                                                                     intézményvezetői jogkörrel rendelkező intézményvezető helyettes