Varga Éva

Varga Éva Edit tanítónő vagyok, Éva néni.

 32 évet töltöttem már el a pedagógus pályán, így mid a közösségi nevelés, mind a tantárgyi módszertan terén igen nagy a tapasztalatom. Folyamatosan képzem magam, kész vagyok a megújulásra. Szívesen használom óráimon a kooperatív technikákat és a project módszert. Emellett különös figyelmet fordítok az egyéni fejlesztére is, hogy kibontakozhassanak a tehetségek, felzárkózhassanak a lemaradók. Tanóráimon rendszeresen használom az IKT eszközöket, és a tanítványaimat is ösztönzöm a digitális technika előnyeinek kiaknázására a kutatómunkában és a kiselőadások készítésében, bemutatásában. Emellett fontosnak tartom az oktatásban az önálló tapasztalatszerzést, ezért több órát tartok a természetben, illetve a környezet, a matematika és a  technika órákat  gyakran építem kísérletezésre, próbálgatásra.

 Fontos célom a környezettudatos magatartás kialakítása, amit elsősorban tevékenykedtetés útján próbálok elérni: kirándulások, kertgondozás, madáretetés, szelektív gyűjtés, kisállat bemutatók, témanapok és témahetek szervezése. Minden évben szervezek tábort az érdeklődő gyerekeknek, melynek helyszíne változatos: Mátra, Börzsöny, Bükk, Visegrádi- hegység. Célja a közösségépítés, a természet megszerettetése, a tapasztalati úton történő tanulás.

 Szeretném, ha minden osztályom sok közös élménnyel gazdagodva fejezné be a 4. osztályt, ezért az átlagosnál több programot szervezek, a tervezésbe többször bevonom kis tanítványaimat is.

 Szeretet és szigor: ez a két fogalom nálam szorosan összetartozik. Hatalmas szívvel nevelek, de abban hiszek, hogy egy gyerekközösségnek határozott irányítás kell.

kirandulas_fenyogyongye.JPG